HTML

APEK Evörgrinsz

Gyakorló APEH üldözött és üldőzőként szeretném bemutatni az adóhatóságok - meg a PM és egyes, az adóalanyokat hivatástudatból szívató költségvetési szerv- baromságait és jótetteit - hátha javul a helyzet...

Friss topikok

  • Jotan: A BSA volt a legfőbb oka amiért a cégemnél azt mondtam, hogy holnaptól Openoffice lesz minden gépe... (2007.11.05. 02:34) BSA feat. APEH
  • oo: Nekem az szja vizsgálatom 60(?) nap helyett másfél év alatt került abszolválásra. Oszt mi van? A K... (2007.09.04. 20:52) Oszt a határidővel mi van?
  • Jotan: Erről a témáról mintha úgy 2-3 éve lett volna egy cikk, már fogalmam sincs, hogy az indexen vagy n... (2007.08.30. 23:42) The APEK Want You
  • közszolga: Grommit! Azok az emberek, akik vérgőzös fejjel kritizálják a közigazgatást, mitöbb szakmai kérdése... (2007.08.19. 14:30) Inglis
  • Srác: A hozzászólás elején gyakorlatilag legalizálód az adócsalást. A te szavadiddal: "Hát a lószart!" I... (2007.08.09. 14:42) John Rambo Veres

Linkblog

BSA feat. APEH

2007.10.29. 17:31 :: saulus

Érdekes ez a kis BSA levélke, amiben az APEH történő feljelentéssel fenyegetik (zsarolják?, ugratják?, nem tudom mi a jogilag is helyes kifejezés) az adófizetőket.

A BSa céljaival messzemenőkig egyet lehet érteni, csak az a probléma, hogy nem túl elegáns és korrekt formában igyekeznek azokat elérni. Az APEH pedig úgy jön a képbe, hogy valamiért szorgalmasan bólogat a BSA fenyegetőzéseire, meg sem próbálja egy civilizált(?) ország adóhatóságának módjára sí maszk és pisztoly nélkül elérni a célját.

A BSA annak ellenére, hogy jogvédő szervezetnek tünteti fel magát, nem nagyon igyekszik a hétköznapi életben,  üzleti kapcsolatokban használt normák szerint megértetni magát, azonosítani, bemutatani a céljait.

Problémás szerintem az, ahogyan megjelenik a BSA hazánkban. Hogyha felhívja valaki a magyarországi számukat és a szervezet vezetőjét kéri, akkor nem kapcsolják, nem adják meg a számát, csak a nevét (illetve egy ügyvédét).

Ha megkérdezi valaki azt, hogy mi szervezet neve, akkor annyit felelnek, hogy BSA Magyarország, de nem árulják el szervezti formát. Az APEH az együttműködési szerződését a BSA Business Sofware Alliance, Inc.-vel kötötte meg, ami egy Washington, D.C.-ben bejegyzett un. domestic non-profit corporation, olyasmi, mint nálunk a non-profit kft, vagy régen a kht. Hiába kutattam, nem találtam a fent említett neveken bejegyezve magyar céget, külföldi cég telephelyét, alapítványt, egyesületet (bár ezek közül csak az ÁFA alanyokra kerestem rá).

A bsa.hu domain tulajdonosa a BSA Magyarország - csak így, minden további nélkül - csakhogy a szervezetnek a publikus nyilvántartásokban nem lehet nyomát találni. Ettől független egyébként létező alapítvány vagy egyesület lehet.

De ha ez egy létező magyar szervezet, akkor miért nem vele köt szerződést az APEH? Miért nem ez a szervezet küldi ki a leveleket és miért egy nemlétező "Business Software Alliance" valami nevében küldik ki őket? Ha nem létezik, akkor ki veszi fel a telefont, etc.? Ha a nincs BSA nevű és BSA Inc.-hez köthető magyar jogi entitás, akkor a külföldi cég miért nem rendelkezik bejegyzett telephellyel, vagy kereskedelmi képviselettel?

Mindezek után csak azt szeretném tudni, hogy az APEH miért gondolja, hogy komolyan fogják venni az adózók az ilyen megállapodásokat, miért hagyja, hogy felhasználja a nevét egy fenetudjahogylétezőeizé szervezet.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apek.blog.hu/api/trackback/id/tr14212100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.10.29. 19:16:52

Nem is értem, hogy emiatt a levél miatt - ilyen tartalommal - miért nem lehet széjjelperelni ezt a BSA nevű fantomot. Az APEH-et úgyszintén, hogy adta magát háttérnek. A levél megfélemlítő és szerintem csúsztatásokkal teli. Ilyenkor mindig elgondolkodok azon a szóösszetételen: JOGÁLLAM.

Jotan · http://madaccountant.blog.hu/ 2007.11.05. 02:34:54

A BSA volt a legfőbb oka amiért a cégemnél azt mondtam, hogy holnaptól Openoffice lesz minden gépen függetlenül attól, hogy van x legális Microsoft Office példányunk.
Ennyit arról, hogy csökkentik az illegális szoftverhasználatot.

További sok sikert a BSA munkájához, talán az évtized végére sikerül azt is elérniük, hogy a teljesen legális OEM op rendszereket is lecserélem Linuxra.
süti beállítások módosítása