HTML

APEK Evörgrinsz

Gyakorló APEH üldözött és üldőzőként szeretném bemutatni az adóhatóságok - meg a PM és egyes, az adóalanyokat hivatástudatból szívató költségvetési szerv- baromságait és jótetteit - hátha javul a helyzet...

Friss topikok

  • Jotan: A BSA volt a legfőbb oka amiért a cégemnél azt mondtam, hogy holnaptól Openoffice lesz minden gépe... (2007.11.05. 02:34) BSA feat. APEH
  • oo: Nekem az szja vizsgálatom 60(?) nap helyett másfél év alatt került abszolválásra. Oszt mi van? A K... (2007.09.04. 20:52) Oszt a határidővel mi van?
  • Jotan: Erről a témáról mintha úgy 2-3 éve lett volna egy cikk, már fogalmam sincs, hogy az indexen vagy n... (2007.08.30. 23:42) The APEK Want You
  • közszolga: Grommit! Azok az emberek, akik vérgőzös fejjel kritizálják a közigazgatást, mitöbb szakmai kérdése... (2007.08.19. 14:30) Inglis
  • Srác: A hozzászólás elején gyakorlatilag legalizálód az adócsalást. A te szavadiddal: "Hát a lószart!" I... (2007.08.09. 14:42) John Rambo Veres

Linkblog

Bélyegző fétisizmus

2007.07.27. 13:22 :: saulus

Bizonyára minden vállalkozó, könyvelő, stb. tapasztalta, hogy az egyes hivatalok mennyire oda vannak a bélyegző lenyomatért. Mert attól lesz hivatalos a meghatalmazás, bevallás, meg minden!

A rendkívül gyakorlatias csinovnyik sereg sajnos nincs tisztában azzal, hogy jelenleg nincs kishazánkban olyan jogszabály, amely a bélyegző használatát kötelezően előírná a vállalkozások számára. Van ilyen szabály pl. British Virgin Island-en, de abból a jogrendszerből keveset vett át a harmadik köztársaság...

A fétisizmusuk nem tudom miből fakad. A civilizált országok által nem frekventált cégirat, az Aláírási Címpéldány szövege általában úgy szól, hogy: "a céget akként jegyzem, hogy cég ELŐÍRT, előnyomott, vagy nyomtatott cégszövege alá vagy felé a nevemet..." Ebből nem nagyon következhet az, hogy mindenkinek legyen bélyegzője.

Talán még élénken él bennük az eredeti tőkefelhalmozás azon időszaka, amikor "bélyegzőre" lehetett venni 2 IFÁnyi hűtőszekrényt, sportcipőt, pamut pólót meg kék-zöld-lila törölközőt, hozomra. Ritkán hozták, így sokszor ültek emiatt, de ez úgy látszik nem rengette meg a bélyegzőbe, mint a hitelesség garanciájába vetett hitüket.

 

 

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://apek.blog.hu/api/trackback/id/tr34126382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: โรงงาน รับ ผลิต สบู่ ก ลู ต้า 2019.01.28. 02:08:43

Acetaminophen 5-325 manufacturers - How long does aderall stay in your system 20mg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark Future 2007.07.27. 16:41:46

Én is hivatkoztam már erre a szabályra (pontosabban a bélyegzőre vonatkozó szabály hiányára) közintézménynél, de a p.h. rubrika feloldhatatlan ellentmondást okozott nekik, így kénytelen voltam vinni egyet. Az a mókás, hogy két nap alatt bármilyen bélyegzőt legyártathatsz, sőt magad is összerakhatod a szöveget betűkből.

grommit 2007.07.27. 16:51:22

Hűde nagyon igazad (?) van... Különösen a bevallásokról hiányolhatják manapság a könyökvédős csinovnyikok a bélyegző-lenyomatot, főleg azért, mert a cégek szinte 100%-a elektronikus bevallásra, adatszolgáltatásra kötelezett. Fétisizmus ide vagy oda, az "egynapos" cégbejegyzések idején egy bélyegző-lenyomatnak is lehet, hogy örülni kéne (persze nem a bevallásokon).

saulus 2007.07.27. 17:09:16

bocs grommit, de a nyírkarászi önkormányzati adóhatóság továbbra sem tudja fogadni az ügyfélkapun keresztül a bevallásokat - meg még néhány ezer település adóhatósága sem.

Azért írtam a bejegyzést, mert nem igazán értem, hogy miért kell egy olyan dolgot eröltetni, ami csak nehezebbé teszi az életünket és nem segít egyszerűbbé tenni.

KP 2007.07.27. 17:15:34

Teljesen igazad van a bélyegző dologban.

Bár mondjuk én kis hazánkat még nem sorolom a civilizált országok közé :-)

nyekk 2007.07.27. 18:30:43

Mon dieu! Mein Gott! Inszinuáció! Hogy meri bárki is kétségbe vonni a tepsiseggű könyökvédős, aktatologató bürokrata hivatalalnokok fetisét, szent grálját, jelképét, ikonját, szimbólumát szentségtelen, kétkedő szavakka illetni. Hát hogy nézne ki a király jogar nélkül, a huszár kard nélkül. A végén, még a könyökvédő, a tepsisegg, a bükkfanyelv, és a fafej létjogosultságát is megkérdőjelezi valaki. Skandallum! Hová vezetne ez?!

Vargapál (törölt) 2007.07.27. 18:48:04

Grat, találtál egy nagyon fontos dolgot az életben.
Ennél nagyobb bajok tényleg nincsenek a magyar adórendszerben...

Megalo Alexandrosz · http://lgreco 2007.07.27. 21:36:23

szerintem nem az intézkedéssel van baj, hanem az APEH-al. Nem???????

Fedup Sári 2007.07.27. 21:51:06

Most nem azért, de abban nem lett volna semmi izgalmas, ha Tapicska forgalmista egyszerűen ELŐÍRJA az akármit... Amúgy teljesen igazad van. Vargapál, te viszont nyugodtan vidd magaddal mindig a pecsét, ha az neked jó. Kicsit off, de talán mégis idetartozik, engem mindig nevetésre ingerel, ha egy papír alján "aláírásbélyegzőt" látok. Mert ugye az egy fából vaskarika.

nyekk 2007.07.27. 23:13:30

Még szerecse, hogy nem pecsétviasszal, és pecsétgyűrűvel kell bélyegezni, mert az elég sütős, amíg meg nem szilárdul.

Los Alamuszi 2007.07.28. 09:11:27

De jó! Pont a héten bosszankodtam, hogy a bankunk visszadobott egy szerződést a pecsét miatt.
Hiába magyaráztam, hogy manapság BÁRKI és BÁRMILEN pecsétet csináltathat bármelyik szupermarket aljában, hiteles a papír az én aláírásomtól lesz (ami megvan nekik a központban)
Mikor továbbra is ragaszkodtak a pecséthez, tettem egy nagyon a lap aljára, majd, mivel máshol nem volt hely, pontosan rajta írtam alá.
Megpróbálták ezt is visszadobni, de aztán belezavarodtak a kérdésembe, hogy, ha ez így nem jó, miért nem hagytak a dokumentum alján eég helyet a pecsétnek ÉS az aláírásnak, végül elfogadták ;-)))

masterblaster 2007.08.03. 16:56:39

Az APEH nem annyira elvetemült, mint a Nyugdíjbiztosító. Ott aztán még vécére menni is csak pecséttel a kézben lehet. :)
Egyszer megkérdeztem őket, mi ez a pecsét mánia, állítólag valami belső utasításuk van, ami előírja.

Szerencsétlen ügyintézők nem tehetnek semmit, őket cseszik le, ha nem tartják be.

fiscus 2007.08.04. 21:09:46

Azért ragaszkodnak hozzá, mert számtalan olyan eset van, mikor a maga a rosszhiszemű ügyfél hivatkozik a bélyegző hiányára, pl másfél év útán a tisztelt vállalkozó kitalálja, hogy ő nem is vette át a jegyzőkönyvet, adott szabályszerű meghatalmazást stb., törvénytelen a teljes eljárás, csak a revizor, ügyintéző stb. ezt nem vette észre. Igen nehéz bevállalni a rizikót, amit egy olvashatatlan aláírás jelent, így nincs jobb.

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2007.08.06. 19:51:57

Bizonyára nem emlékeztek arra az időkre, amikor az előbb emlegetett bélyegzőre vásárlások időszaka volt. Ebben az időben ugyanis nem lehetett lépten-nyomon bélygezőt csináltatni, ugyanis az szigorúan ellenőrzött tevékenység volt, csak rendőrségi és egyéb hatósági ellenőrzés után nyomdákban készítették a bélyegzőket.
( minthogy akkor szigorúan számon volt tartva kinek milyen irógépe van, annak milyen betűtípusa van, abból egy gépelt oldalt őríztek az irógép bejelentési iratok között, meg a stencilezőket is szigorúan számon tartotta a rendőrség. Az ifjabban kedvéért a stencilező gép egy sokszorosító berendezés volt,ami egy speciális papírra, az írógép szalag nélküli betűlenyomása azaz a vékony papír betű kivágása után azt festékes hengerrel sokszorosította.
Aztán később már az írógépeket nem tartották számon, de bélyegzőt csak a nyomdákban lehetett hivatalosan csináltatni.
süti beállítások módosítása